Жална ни майка, ако не реагираме на изборните манипулации до следващия вот. Това заяви председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов на пресконференция.

От партията разкриха фрапиращи случаи на изборни фалшификации на резултатите от вота. Миналата седмица по дело, заведено от партия „Лидер" за касиране на местния вот в Пловдив, Административният съд в града разпоредил отваряне на 2 чувала от две секции. Вътре били намерени шок и ужас, както се изразиха от ВМРО-НИЕ.

По думите им в едната секция в протокола пишело, че имало 0 гласа, подадени за партия „Лидер". При отварянето на чувала от него "изскочили" 5 напълно действителни бюлетини, подадени за партията на Христо Ковачки.

Във втория случай - в протокола на секционната комисия пишело, че имало 10 недействителни бюлетини, а при отварянето се оказало, че всички бюлетини са напълно действителни. „Какво ли ще се случи, ако се отворят всички чували," попита Атанасов и подчерта, че изборите са били изцяло фалшифицирани и манипулирани.

Утре съдът ще гледа жалбата на ВМРО-НИЕ за касиране на вота в Пловдив. „Кой ще понесе отговорността за това, че има разминаване между записаното в протоколите и съдържанието на чувалите," попита още той. От партията ще се сезират прокуратурата за длъжностно престъпление от членове на СИК.

Петко Атанасов призовава всеки, който има интересни факти за манипулации на вота да му ги предостави, както и на българските медии. От ВМРО-НИЕ алармираха, че и до днес хора се редели пред голям пловдивски строителен хипермаркет, за да си вземат парите за вота.

От партията искат промени в Изборния кодекс, който според тях е "най-чудовищното творение за последните 20 години".

Според тях интерес към изборите у нас имало и в Брюксел. 2 западни медии ще правят филм за отминалия вот. Евродепутати от всички парламентарни групи също били загрижени за изборите у нас. Скоро Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов пък щели да разговарят в столицата на ЕС с медиите там за нарушенията при провеждането на изборите.