Докато течеше тържествената церемония пред паметника на Васил Левски, от НДК към паметника тръгна факелно шествие на привържениците на „Атака", предвождано от лидера й Волен Сидеров.

Шествието се придвижваше бавно и закъсняваше, поради което след приключването на официалната церемония, на която присъства президентът Първанов, настроението на събралите се близо 200 привърженици на „Атака", бе подгрявано с патриотични песни.
С голямо закъснение шествието стигна до паметника, посрещнато с възторжени викове от събралите се привърженици : „Волен" и „Атака".

Ние сме се събрали тук, на тази светла дата за българския народ - 134 години от обесването на най-великия син на българския народ, най-големият български националист - Васил Левски, убит злодейски, по варварски начин от нашия заклет враг турците.

Васил Левски никога не е изявявал желание да живее с предателите на българския народ.
Нещо повече - неговата цел беше военна - национална революция, извоюване с оръжие в ръка свободата и независимостта на българския народ, каза Сидеров и допълни, че Левски е бил човек на действието, на героизма, на саможертвата в името на свободата.

Апостолът не беше абстрактен хуманист, продължи лидерът на „Атака", както се опитват да го изкарат в днешно време, а човек на действието, който имаше една висша цел - свободата на България.

Ние идваме тук днес, продължи лидерът на „Атака", след многото ибрикчии, които на днешния ден минаха през паметника, просейки индулгенции за делата си, използвайки святото име на Апостола.

Извинение
В настоящия текст е допусната фактологическа грешка в цитата Ние сме се събрали тук, на тази светла дата..., за което редакцията се извинява на ръководството и привържениците на Атака.
Верните думи са - Събрали сме се тук в този траурен за България ден...

Ние българските националисти никога не сме били и няма да бъдем като тях, защото ние сме си поставили за цел да прочистим България, подчерта лидерът на „Атака".

Ние няма да раздаваме индулгенции за националните предатели. Всекиму ще бъде потърсена отговорност, когато дойдем на власт за делата му, а това време е близо, посочи Волен Сидеров.

Той обвини сегашното управляващо правителство, начело с президента и премиера в систематична антибългарка политика и пожела на двамата да се откажат от политиката и да се занимават с нещо друго.

Нашето движение непрекъснато нараства, затова ние не може да спрем днес. Ние служим на България и това е каузата на нашия живот, уточни лидерът на „Атака".

Този, който ни мачка днес, да му мисли утре, защото идва разплатата, допълни Сидеров.

Що се отнася до Турция, ние никога няма да простим вековния геноцид, който тя е упражнявала над българския народ, защото, ако не беше кръвният данък, България щеше да бъде 62 милиона души - модерна, просперираща държава, равна с останалите европейски страни.

От сегашната турска държава искаме да получим поне едно публично извинение за делата на техните предшественици, искаме да получим и незабавна компенсация от 10 милиарда долара обезщетение за геноцида над тракийските българи, подчерта лидерът на „Атака".

Митингът завърши с полагането на клетва пред паметта на Апостола на свободата от привържениците на Атака да продължат святото дело на Апостола за извоюване на чиста и свята Република.