Лидерът на Атака Волен Сидеров пое от Иван Костовротационното ръководство на парламентарната Комисия за контрол на ДАНС.

Още в първия си ден на ръководния пост Сидеров даде заявка да реформира работата на комисията.

Вече депутатите ще се събират всяка седмицада "контролират" българското ФБР, като заседанията ще се провеждат в по-ранен час - в 14.00 или 14.30, а не както досега в 16.00 часа.

Волен Сидеров коментира пред медиите, че няма нищо против разговорът на Алексей Петров пред депутатите от комисията да бъде разсекретен, но другите й членове били против. Обяснили му, че така ще бъдe нарушен законът.

Според Сидеров с изявленията си в съдебна зала Алексей Петров си прави PR.

Докладът, който бившата барета изнесъл пред депутатите, Сидеров определи като "литературно есе".

В разговора си с депутатите от комисията Алексей Петров разкрива схема за ликвидиране на политически противници или както той го нарече тогава "посткомунистически модел", при който службите се използвали за дискредитиране и ликвидиране на хора.

Такъв модел няма, такъв модел не е разкриван от Алексей Петров по време на неговото изслушване, категоричен бе лидерът на "Атака". По този повод комисията дори ще излезе със становище.

Волен Сидеров посочи още, че протоколът от изслушването на бившата барета в комисията е даден на прокуратурата по нейно искане.

Така че, ако там има някакви схеми, които застрашават сигурността на вселената, космоса, те ще бъдат разгледани в прокуратурата, допълни той.

Сидеров е категоричен, че се преекспонира"историческото" според него писмо на Алексей Петров. Лидерът на националистите припомни, че Петров е изслушван от депутатите и заради Рибново, за да отговори защо кметът на селото Ахмед Башев е воден в ДАНС за разпит като престъпник, защо са се опитвали да го вербуват. За всичко това той не е дал отговор, изтъкна лидерът на "Атака".

Според него разпитът на Алексей Петров в комисията не е протекъл в някакъв строен ред. Няма уличени хора от бившия агент пред депутатите, категоричен е Сидеров.

Там просто има изсипани едни доста усукани разсъждения, смята лидерът на Атака.

Като председател на комисията Волен Сидеров още от сега подготвя 3-4 искания към шефа на ДАНС.

Едното е за кадровото досие на Алексей Петров - кога и кой го е назначил в службите. След като получат досието, депутатите от комисията ще преценят дали да викат на изслушване бивши шефове на служби и вътрешни министри.

Другото искане на председателя е за изтичането на класифицирана информация в някои медии - визирайки в-к „Галерия".

В тази връзка ще бъде изслушан и директорът на дирекция "Информация и съхранение на информацията", който ще трябва да обясни как се движи секретната информация в агенцията. Той ще трябва да обясни и как Петров е изнесъл секретните документи, които бяха намерени у него при ареста му.

Третото искане на Волен Сидеров е за информация относно създаването на партия ОТОМАН на братя Юзеирови.

Сидеров иска и доклад от ДАНС за корупцията в България.

Новият председател на комисията ще проверява и дали Яне Янев е изнасял информация от антокорупционната комисия.