Волен Сидеров даде ясна заявка, че „Атака" е готова да бъде част от ГЕРБ и да се явят заедно на местните избори.

В изказването си пред националистите по повод 5-тата годишнина от създаването на партията, Сидеров изтъкна, че сега основна задача пред партията е подготовката за месните избори. Успешната форма според него е сътрудничество с ГЕРБ, за да „победят отново добрите".

Нямаме право да играем политически игри, националният интерес е над всичко", изтъкна лидерът на „Атака".

Той призова съпартийците си да не се съмняват в политиката на ръководството на партията и представителите в парламента. Лидерът на „Атака" е категоричен, че България ще стане европейската страна, с правила, благодарение на мерките, които предприема премиера Борисов и подкрепата на „Атака".

Волен Сидеров каза още, че често, когато се среща с избиратели, те го питали „Защо не сте заедно с Борисов?". „От моя страна няма пречки да сме заедно", заяви Сидеров.

Той е категоричен, че партията води правилната политика в момента, когато правителството се бори с Октопода. Борисов не се поколеба и министър от своя кабинет да разследва, заяви още лидерът на „Атака" и допълни -  „Моята подкрепа е категорична.

Той посочи, че „Атака" е взела правилната страна - а именно страната на добрите.

Преди 5 години опровергах комунистическата теория, че личността няма никакво значение", коментира още лидерът на „Атака". Според него политиката в общественото мнение е мръсно занимание, но зависи от кого се прави.

Волен Сидеров посочи още, че през 2005 година Бойко Борисов бил изправен пред дилемата дали да влезе в политиката - „Аз му дадох съвет да пробва", разказа Сидеров и допълни, че подкрепя хора с качества и амбиция.

През 2009 година тройната коалиция е свалена, а според Сидеров, това е станало не без участието на националистите.

„Аз съм убеден, че страната върви по правилен път", изтъкна няколко пъти Волен Сидеров. Той припомни, че през 2005 година партията е искала да бъдат ревизирани сделките, ограбили страната и това сега се случва и то с парламентарната подкрепа на „Атака".

Лидерът констатира, че ДПС вече не е на власт, а БСП вече е в ъгъла. „Курсът, който водим е правилен. Не-подкрепата на ГЕРБ означава връщане на ДПС", допълни още той.

Форума на националистите уважиха Лъчезар Иванов и Красимир Велчев от ГЕРБ. Поздравителен адрес бе прочетен и от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Красимир Велчев отправи пожелание от името на премиера Бойко Борисов и от вицепремиера Цветан Цветанов, които благодарят на Сидеров за подкрепата на правителството.

"Време е заедно с вас да освободим България от крадливи и корумпирани политици", заяви Велчев.

Попитан има ли вариант ГЕРБ да се яви на местни избори, съвместно с „Атака" Красимир Велчев отговори: „До тогава има година и половина, защо да правим такива планове?"

Виждате колко динамични са нещата в политиката, отсега да мислим за местните избори, мисля че не е сериозни", допълни той.

Велчев обясни, че досега от „Атака" не са подавали предложението си към ГЕРБ, но ако такова постъпи ще бъде разгледано. „Това са идеи, варианти, всичко е въпрос на обсъждане и на разгори", каза още Красимир Велчев.

„Всяка една подкрепа я ценим, независимо откъде идва, особено, когато подкрепата е искрена", каза още представителят на ГЕРБ.

В НДК, където се провежда форума на „Атака" има и изложба със снимки, на които полицаи задържат депутати и симпатизанти на партията.