Бойко Борисов вчера откри предизборната кампания за президентските избори на Волен Сидеров и то с 20 милиона лева държавни пари и това е само първата вноска.

Така Кирил Добрев от БСП коментира в кулоарите на парламента, изразената вчера подкрепа от ГЕРБ към „Атака" за референдум за бъдещето на новините на турски език.

Добрев изтъкна, че решението на правителството да бъдат дадени по 25 лева коледни добавки на най-бедните пенсионери възлиза на 27 милиона лева, а референдумът, който възнамеряват да проведат управляващите струва 20 милиона лева.

Антон Кутев изтъкна, че ако за най-бедните пенсионери са намерени 27 милиона лева и изведнъж 20 милиона лева за референдум, защо не се дадат като коледни добавки и за останалите пенсионери.

„ГЕРБ се е заел да изпълнява предизборната програма на „Атака", коментира Петър Курумбашев и поясни, че премахването на новините на турски език е в програмата на „Атака".
От БСП смятат, че референдумът ще бъде излишен разход и управляващите биха могли да спрат новините на турски език и без провеждането на допитване.

От БСП се противопоставиха и решението на управляващите за намаляване на плащанията за отопление. Миналата година са се давали на едно плащане, а сега е решено това да става на две плащания. Хората ще бъдат принудени да си купуват по-малко дърва и да плащат два пъти за транспорт, изтъкнаха от БСП.

ОТ БСП казаха още, че не е ясно парите за коледните добавки на най-бедните пенсионери от кой бюджет ще бъдат взети и настояха, ако са от Бюджет 2009 г. да бъдат платени веднага, а не догодина. „Ако този разход ще се прави от Бюджет 2010 би трябвало да бъде гласуван в пленарна зала", подчерта Добрев.