emaxpress
Като градивни определи критиките, произнесени по време на конгреса на НДСВ, Симеон Сакскобургготски.

По-рано днес Олимпи Кътев отправи критика към свои съпартийци, които по думите му „за дребни грошове" са осребрявали постове.

Според Сакскобургготски оценките на политическия съвет на партията са били реалистични.

Мисля, че НДСВ има бъдеще, категоричен е oбаче той.

Пред журналисти в кулоарите Сакскобургготски отрече възможността да бъде почетен председател на жълтите.

По повод изказаните позиции, че НДСВ трябва да издигне собствен кандидат за президент, той уточни, че досега партията не е предприемала подобно политическо действие.
Това ще преценени новото ръководство, посочи Сакскобургготски.

На въпрос дали той може да бъде кандидат за президент на НДСВ, Сакскобургготски заяви: Аз?! Моля ви, познавате ме достатъчно добре.

Запитан как вижда бъдещето на НДСВ, без той да е на председателския пост, Сакскобургготски отговори: Отлично. Няма да прекъсна връзката с НДСВ, посочи още той.

Според него НДСВ категорично е трябвало да остане докрай в тройната коалиция. Знаете, че съм последователен до скука, подчерта Сакскобургготски.

Относно това, че знакови министри на жълтата партия са обект на разследване от страна на прокуратурата, той заяви, че разследващите трябва да се произнесат.
Единственият му коментар по този повод беше: Надхвърлят се някои правила на демокрацията.

Запитан защо не коментира управлението на ГЕРБ, той отговори, че трябва време, за да се видят конкретни резултати.

Уважавам всеки, който да работи за доброто на страната, подчерта още Сакскобургготски, който предстои да представи политическия си доклад пред делегатите на конгреса.