Сините са обидени на ГЕРБ, че не са консултирали имената на новите министри с тях. Това стана ясно от брифинга на Мартин Димитров в Народното събрание.

Консултации със СДС и Синята коалиция не са правени, заяви той. Димитров допълни, че „отговорността за тези номинации я носи правителството".

Димитров обаче възнегодува срещу начина на комуникация между сините и ГЕРБ и прогнозира: "Този начин на работа в един момент ще доведе до проблем".

Той допълни, че първият знак за наближаващите проблеми, е бил скандалът с Румяна Желева и това, че нейната кандидатура не се е оказала най-добрата за България. Мартин Димитров все пак каза: "Това е стилът на работа на правителството".

В същото време лидерът на СДС коментира, че има голям шанс сините да подкрепят кандидатурата на Николай Младенов. За предложения за военен министър Аню Ангелов ще има консултации в Синята коалиция, тъй като той не им е добре познат.

"Според мен Николай Младенов ще се справи с работата във Външно министерство", убеден е Мартин Димитров. По думите му досегашният военен министър е достатъчно компетентен, за да се справи в обстановка на напрежение, в каквато в момента е страната ни.