Десните сили у нас трябва да излъчат обща кандидатура за президент на предстоящите избори у нас. Това мнение изрази лидерът на СДС Мартин Димитров, цитиран от PRO.BG.

Той посочи, че СДС има самочувствието да предложи достойна кандидатура и насочи вниманието към Петър Стоянов. Според него бившият председател на сините е „най-успешният президент в новата ни история."

Запитан дали той (Стоянов - бел.ред.) може да е кандидатът на СДС за президент, Мартин Димитров отговори: „Не съм казал такова нещо".

„Ще намерим подходящ кандидат, няма да съм аз," посочи още лидерът на СДС.

По повод 20-процентните съкращения в държавната администрация като антикризисна мярка, Димитров припомни, че това предложение идва именно от Синята коалиция. Според него идеята е съкращенията да не са механични.

 „Трябва да се види коя е ненужната структура и тя да се съкращава", изтъкна още съпредседателят на Синята коалиция.

Мартин Димитров посъветва премиера Борисов да направи експертна група, за която да отговаря лично той, и тази група да прецени къде точно са излишните структури.

„Администрацията трябва да работи ефективно. Ако това не бъде направено, всеки месец ще си говорим за вдигане на ДДС," коментира Димитров.

Той даде за пример, че само за лекарствата отговарят много структури и всяка с отделен бюджет. „Но ефектът го няма - лекарства няма, а парите са похарчени", подчерта лидерът на СДС.

Освен това Мартин Димитров е категоричен, че липсват решителни мерки на правителството да се махнат кадрите на БСП и ДПС, които са некомпетентни.