Столична община финансира поставянето на външно видеонаблюдение в Студентския град. Това стана ясно след срещата на столичните общински съветници от БСП с вътрешния министър Михаил Миков.

От бюджета си за следващата година Столична община ще отпусне допълнителни средства и за осветлението в Студентски град. Общинарите са разговаряли с вътрешния министър информацията от видеокамерите да бъде свързана в системата на МВР.

От министерството са поискали и промяна на съществуващата нормативна уредба, която да задължи собствениците на заведения и хотели да свържат системата си за видеонаблюдение с информационната база на МВР.

Миков и общинарите от БСП са разговаряли и за подобряване на взаимодействието между двете институции, както и конкретно за строежа на новите допълнителни сгради към 2-ро и 3-то полицейско управление, като за целта общинарите се ангажираха да подобрят административните процедури, за да улеснят работата по изграждането им.

Столичният общински съвет поема ангажимента за намирането на терен за 7-мо ПУ на МВР. На срещата е станало дума и за подобряване на условията и материалната база на фронт-офисите на МВР, както и за подобряване на сигурността в района на кварталите Младост, Дървеница и Мусагеница.