Процесът по топене на ледовете между първата и втората политическа сила ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ вече е факт, доколко обаче успешно - все още неясно. Разговорите между представителите на двете формации в председателския кабинет в Народното събрание започнаха още от 9.30 часа и с кратки прекъсвания на тях присъстваха Николай Денков, Мария Габриел, Томислав Дончев, а в началото и лидерите Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов. Към 12.50 все още обаче бял дим няма, но кратък коментар даде кандидат-премиерът на "Промяната" акад. Николай Денков.

"Продължаваме да работим, има работа, дайте ни малко време. Естествено (че има конструктивизъм), ако нямаше конструктивизъм, нямаше да говорим вече 3 часа", отговори на въпрос на News.bg Денков.

Обсъждат се и конкретни имена за проектокабинета, като вратата е отворена за предложения на ГЕРБ, макар и непартийни, стана ясно още от лаконичния коментар на народния представител.

"Има два елемента - единият е да гарантираме, че няма да има проблеми в администрацията, така че подготвяме съответния документ, който да даде спокойствие на всички, които са се притеснили. И второто е персоналния състав. Работим и по двете"

"Министри от ГЕРБ като министри от ГЕРБ няма да има", отсече Денков. Но се гледали предложения на експерти, които може да са предложени и от партията на Борисов. "Експерти приемаме отвсякъде като предложения и вие може да ни предложите. Въпросът е кои са най-добрите хора за позицията", отговори той на въпроса ни.

"Разговорите продължават", лаконично отказа да даде конкретика от своя страна и Мария Габриел.

Очаквайте подробности!

Николай Денков очаква среща с Мария Габриел днес

Николай Денков очаква среща с Мария Габриел днес

Първо ще разговарят на четири очи, за да очертаят рамката на преговорите