Скандалите около ареста на шефа на Агромах и последвалите събития ядосаха червените.

Три дни цялата държава се занимава с изясняване на личните отношения на премиера Борисов, обяви Жельо Бойчев. Той настоя вътрешният министър Румяна Бъчварова със същия плам, с който защитавала честта на премиера, да защитава интересите на хората и обществото.

Припомняме, по време на събор, в пияно състояние, шефът на Агромах напсувал премиера Борисов и кмета на Симитли, за което бил арестуван и малко по-късно - освободен.

Вчера пък МВР-шефката поиска и получи оставката на директора на ОДМВР Благоевград заради престараването му при ареста.

Депутатът Кирил Добрев обаче подчерта, че докато е вървяло интервюто на премиера вчера, двама души са били в ареста. „Един районен полицейски шеф сам няма да инициира ареста на местен олигарх. Кой е наредил да приберат и след това да бъдат освободени полицейските шефове?”, попита още народният представител.

Според него Бъчварова два месеца не е имала време да дойде до парламента да отговаря на актуални въпроси. „Надявам се другата седмица да се видим”, допълни Кирил Добрев, тъй като днес МВР шефът също няма да се появи в парламента, тъй като е в чужбина.

Толкова време отделихме на тази случка с интимен характер, а на нашия сигнал, в който става въпрос за злоупотреби за стотици милиони, за това как и на кого са раздават пари за строителство на магистрали и пътища, държавата и институциите мълчат, посочи Бойчев и припомни, че още преди три месеца левицата е подала сигнал срещу Агромах.

Както обича да казва премиерът - ако службите си вършеха работата, тоя човек можеше и да не е на събора, да прави други работи в момента, включи се отново Кирил Добрев.

Той призова министър Бъчварова да си задейства службите - икономическа полиция, всички останали, които работят по това икономическо престъпление, което е извършено, и да има краен резултат, а не да се занимават с арести на журналисти и на пияни фенове, допълни социалистът.

Припомняме, преди време след операция на ГДБОП прокуратурата започна разследване срещу Агромах за укриване на данъци и други финансови зулуми. Левицата е внесла въпрос към силовия министър „относно всички действия на служители на МВР относно тази афера с интимен характер, която се разрази в последните дни”.

"От тук нататък обясненията ще ги дава Борисов за действията на всичките си министри", закани се Добрев.