Служебното правителство на Огнян Герджиков с ще заседава за последен път днес. Министрите ще разгледат проект на постановление за допълнение на тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията.

Очаква се кабинетът да одобри допълнителни трансфери за купуване на учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училищата за 2017 г.

Очаква се и парламентът да обсъди предложение на левицата за създаване на временна комисия, която да установи пропуските и нарушенията в дейността на Агенция "Пътна инфраструктура" и бившата Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" при провеждането и изпълнението на процедури по изграждането на магистрали и пътища.

В програмата е и искането на ГЕРБ за изслушване на служебния министър на отбраната Стефан Янев и на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов за защита националната сигурност, осигуряване охраната на държавната граница, кадровата политика, както и ресурсното осигуряване на двете ведомства.