Спешна проверка на загражденията по магистралите препоръча премиерът Бойко Борисов. Това стана по време на днешното заседание на Министерския съвет, стана ясно от стенограмата на Министерския съвет.

Премиерът разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да се заемат с проверката по всички магистрали.

"Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят", заяви премиерът Борисов на днешното правителствено заседание.

"Полицаите от "Пътна полиция", които са по магистралите, да наблюдават тези пасища. Нека районните полицейски инспектори да минат и да видят намират ли се някъде откраднати мрежи от магистралата или табели", препоръча премиерът, който е бивш главен секретар на МВР.

Повод за проверката е катастрофата между кон и кола на АМ "Тракия", при която загина животното.

"Сега като свърши заседанието, двамата се разберете от днес да започне. Не може да излезе кон на магистрала. Късмет, че хората са живи", каза Борисов.

Кон на АМ "Тракия" предизвика катастрофа

Кон на АМ "Тракия" предизвика катастрофа

При удара животното е загинало

Регионалният министър обясни, че животните излизат и от пътните връзки, които водят към магистралата.

Премиерът се обърна към вътрешния министър, че при сигнал (за животно, навлязло на пътната лента - б.р.), е необходимо на място да отиде полицейски автомобил и ако трябва с лампите да свети и да предупреждава движещите се автомобили.