ДПС скочи срещу ксенофобските законодателни решения в рамките на кампанията.

ДПС остро осъжда опитите за насаждане на ислямофобия, обяви Тунчер Кърджалиев от парламентарната трибуна. Острата реакция на партията му е заради приетия закон за забрана на бурките.

Те се опасяват, че се подкопава религиозният мир в страната. Патриотите поставяли в системен компромис управляващите. Това пък водело до загуба на европейска идентичност на страната ни, според депутата.

Извивали се ръцете на управляващата партия ГЕРБ. ДПС скъсва с премерената си опозиционност към ГЕРБ. Кърджалиев заподозря, че именно герберите подклаждали тези дискриминационни актове. Всичко това било своеобразен вододел между ГЕРБ и ДПС.

За всяко конкретно поругаване на демокрацията ние ще говорим обилно, напоително и убедително, закани се депутатът. Подценихте ни, заяви Тунчер Кърджалиев. За тези 26 години ние имаме сетива, изтъкна депутатът.

Заподозря, че имало нечестна игра между герберите и патриотите. Това е грозен политически пазарлък, подчерта той. Пазарлъкът бил спечелването на президентските избори от ГЕРБ с подкрепата на патриотите.

Законодателният орган трябвало да приема закони в интерес на обществото, според депутата. Дори в политиката има някакви граници, които не трябва да се преминават, предупреди Тунчер Кърджалиев.

Той изрази надежда премиерът да е несломима бариера пред дискриминация от мракобесни времена.