Прекратено е производството по делото „Галерия". Това становище е изпратила прокуратура до комисията за контрол на ДАНС, заяви председателят на комисията Волен Сидеров.

Припомняме, информационното дело "Галерия" бе започнато от ДАНС по повод на публикации на спрения сайт "Опасните" и поради съмнения за изтичане на класифицирана информация от службата.

В разработката попаднаха журналисти от почти всички национални медии и депутати.

Скандалът около делото избухна, когато депутати от вътрешната парламентарна комисия откриха уж случайно телефоните си в списъците с подслушвани лица в рамките на "Галерия".

Според прокуратурата няма данни за извършено престъпление. Становището на прокуратурата е подписано от зам.-градския прокурор Илиев.

По думите на Сидеров комисията е неудовлетворена от подобно становище.

Той посочи, че едно от лицата, участвали в подслушването на политици и общественици - Петър Владимиров, все още е на служба в МВР.

Защо този служител още е на работа, запита Сидеров и допълни, че Владимиров трябва да бъде отстранен заради престъпление по служба.

Според Сидеров Владимиров пряко е изпълнявал поръчки на Алексей Петров да подслушва журналисти и общественици.

Лидерът на „Атака" ще предложи комисията за контрол на ДАНС да помоли прокуратурата още веднъж обстойно да провери случая „Галерия."