На европейска България побойници в политиката не са й нужни. Това заяви  министър-председателят Сергей Станишев, цитиран от БТА, в обръщение към българите по повод предстоящите на 20 май избори на български представители в Европейския парламент.

На 20 май започваме да пишем новата страница от българската история в Европа, затова нека в неделя дадем своя глас за възроденото национално самочувствие на нашата Родина, България, добави министър-председателят.

В обръщението си премиерът Станишев отбелязва, че тези избори са уникални за България. За първи път от гласа на всеки един от нас ще зависи как ние реално участваме в процеса на вземането на решения за европейската политика, посочи още Станишев.

Министър-председателят отбелязва, че и в тази предизборна кампания е имало опити за подмяна на съществените дискусии с виртуални войни в държавата, с измислени конфликти, с възраждане на маниера на прокобите, заклинанията и истините от последна инстанция.

Заявявам категорично, че тези опити не успяха, защото българското общество изисква от своите политици стабилност, предвидимост, почтеност и мъдрост.

Тези опити нямат шанс да успеят и занапред, защото обществото лесно разпознава фалшивите екшън-герои в политиката, заяви Станишев.

По думите му, не може да успее и опитът чрез шумни скандали и медийни полемики да се насажда скептицизъм, доколко изобщо държавните институции извършват реална работа, доколко преодоляваме проблемите в сферата на реформата в съдебната система и борбата с престъпността.

Заявявам категорично, че изпълнителната власт и аз лично като министър-председател ще продължим безкомпромисно да отстояваме истината и прозрачността, добави още Станишев.