За първи път министър-председател показва такова отношение на безгрижие към класифицирана информация, т.е. към въпросите за сигурността на страната.

Така бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов коментира обвинението срещу експремиера Станишев, че е поставил в неизвестност информация, която се класифицирана.

Отделен въпрос е дали това негово нарушение ще получи характеристика на криминално деяние, но от политическа гледна точка - политик да прояви такова отношение към въпросите на сигурността на страната, е изключително лош сигнал, добави Костов.

Лидерът на ДСБ е категоричен, че Станишев не може да се крие зад думите, че срещу него има политическа гонка и че това е опит да му се затваря устата.

„Той просто се е отнесъл по изключително недобър начин със сигурността на страната", каза Костов.

Той посъветва медиите да проявят интерес каква точно информация се е загубила и поясни, че при министър-председателите идва информация срещу ведомства, срещу ръководители на ведомства или негови близки сътрудници.

Бившият премиер изрази опасения, че изгубената информация може да е достигнала до тези, срещу които е била предназначена.

Според Иван Костов това е станало в поне два случая. Той подсказа, че вероятно такъв е случая с доклада на Иван Драшков, а за втория случай посъветва медиите да направят разследване.

Малко по-късно, в кулоарите на парламента Станишев отвърна на "удара", отхвърляйки категорично обвиненията на Иван Костов.

Г-н Иван Костов иска да участва в миманса на този фарс", изтъкна Станишев и допълни: „пожелавам му успех в това".
По думите на червения лидер е трогателна загрижеността на Костов за националната ни сигурност.

Според него именно Костов е нанесъл сериозни щети на икономическата и социална сигурност на България и българските граждани с продажбата на безценица на „Нефтохим", „Булбанк", „Петрол", „Кремиковци", авиокомпания „Балкан".

"Нека г-н Костов се занимава с тези теми", призова червеният лидер.