ДПС е само едно и има своя председател. Така в студиото на БТВ Станислав Анастасов отговори на въпрос колко са ДПС-та в момента, като на вторият въпрос кой е председателят на ДПС отговори: "Председател ми е Делян Пеевски и Джевдет Чакъров".

Станислав Анастасов е депутат и зам.-председател на ДПС, един от тези, на които почетният председател Ахмед Доган поиска оставките в началото на миналия месец.

Като "игри на автентично и неавтентично", Анастасов определи въпросите по темата и въпреки отричането си за разделение в ДПС, нападна остро своите съпартийци, които са група независими депутати в 50-то Народно събрание около Джевдет Чакъров. Те се отклонили от партийната линия да се работи в защита на гражданите и развитието на България - те не работят, не законодателстват, не си ходят по районите. Много сигнали излизат за тях как са използвали ДПС в лична угода, включително и с промяна на законодателството. Конкретно Анастасов посочи бизнеса на членове на семейството на Джевдет Чакъров със соларни паркове.

Като деребеи в ДПС определи своите доскорошни колеги в пленарната зала и в партията Станислав Анастасов и прилежно изброи имената им - Чакъров, Кючюк, Ибрямов, Аталай. Твърде дълго избирателите на ДПС са си мълчали, но сега ДПС събира сигналите им и ще настоява всичко да бъде разследвано.

Освен това очевидно тези депесари са се поставили в услуга на президента и нямат никакъв проблем с това, че президентът унижи цялото ДПС, заяви Станислав Анастасов, без да уточнява обаче кой точно момент визира като публичното унижение от страна на президента. Деребеите, които се взаимодействат с президента. Чакъров е деребей и има достатъчно данни за това.

Друго обвинение, което изрече Станислав Анастасов бе, че "те са готови да се съюзят с най-големите противници и душмани на ДПС".

Ние няма да се ограничим с деребеите в ДПС, ще преследваме деребеите в цялата страна. Такава беше заявката на Станислав Анастасов, който в началото на разговора нападна и Христо Иванов, лидерът "Да, България" в оставка.