Министърът на отбраната и бивш служебен премиер Стефан Янев заедно с началника на отбраната адмирал Емил Евтимов поздравиха националните командири на българските военни контингенти в Косово, Ирак, Мали, Босна и Херцеговина.

На пресконференция в Министерство на отбраната, Янев пожела на всички военнослужещи, които изпълняват задълженията си в обстановката зад граница да бъдат живи и здрави. 

Последният ни контингент се върна от Афганистан

Последният ни контингент се върна от Афганистан

Това е било решено в Министерски съвет

Преди празниците, когато всеки един от нас намира време да бъде с хората, които обича, военната професия дава възможност и ни задължава да бъдем на разстояние от своите близки. Като професионалисти вие добре осъзнавате задълженията на професията, а изпълнявайки задълженията си допринасяте за мира и сигурността, подчерта Янев.

Той благодари на националните командири на българските военни контингенти за отговорното отношение за изпълнение на мисия под егидата на НАТО и ЕС.

"Българският трибагреник, който е част от всяка една военна униформата е нещо, което трябва да ни напомни, че във всеки един момент, вие сте емисари, посланици на България и всеки един от вас, с вашето поведение и начин на общуване с всички хора, които срещате, не забравяйте, че вие сте посланици на България. Вие показвате българското, силата на българския войн по начина, по който сте способни", похвали Янев българските военни контингенти зад граница.

В заключение Стефан Янев няма съмнение, че българските военни контингенти зад граница ще се справят така добре и занапред.

Военен от българския контингент в Босна е открит мъртъв

Военен от българския контингент в Босна е открит мъртъв

Създадена е организация за транспортирането на тялото му