Забранете този морален позор "София прайд"! С този призив председателят на групата общински съветници от ВМРО в София Карлос Контрера се обръща в официална декларация към кмета Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет. Зад документа застават и останалите съветници на Организацията в Столична община - Владимир Митов, Михаил Петров и Димитър Антов, а поводът за декларацията е разрешения от Столична община гей парад на 18 юни тази година. В декларацията се противопоставят събития, които Столична община разрешава, а забранява дали "по-безобидни и исторически издържани" събития като Луковмарш.

Войводите питат: Това ли ще завещаем ние на децата си? Ще запазим ли културния и цивилизационен код на българския народ или ще се претопим в блатото на новото модерно, което отрича граници, нации, езици? Новото "модерно", което в своя агресивен розов либерализъм иска да заличи всичко старо, включително моралния и етичен кодекс на българина, питат представителите на ВМРО.

Общинските съветници заявяват "стига с тази мантра, че става дума за нечии права", убедени, че "всеки сам избира каква да прави или да не прави в спалнята си".

В декларацията обаче се изразява убеденост, че "София прайд" е "налагане на нов ред и ново мислене", с които се промиват мозъците на подрастващите, а и е продуциран от неправителствени организации с неясно чуждо, външно финансиране с активно съучастие на няколко посолства".

Съветниците алармират и за разпространение на безплатна книжка с провокативно заглавие "Юлиан е русалка", както и намерението на организаторите тази година на прайда да има специална детска сцена.

Съветниците от ВМРО са възмутени и че столичният кмет не подпомага приемането на столична програма за подпомагане на родителите на новородени деца, но ще се отделят стотици хиляди левове за охрана на парада. И тези пари ще бъдат платени от българския данъкоплатец.