НИС на СДС излезе с декларация, в която ясно и категорично изразява подкрепата си за кандидатите за президент и вицепрезидент на България, издигнати от ДСБ и подкрепени от партиите членки на ЕНП Неделчо Беронов и Юлиана Николова.

С нея НИС на СДС призова своите членове и структури да работят активно и отговорно за успешното им представяне срещу „кандидата на тройната коалиция" и олигархическия модел, създаден от нейния архитект Георги Първанов.

Декларацията бе прочетена от лидера на СДС Петър Соянов.

Той обясни, че всички членове на Националния съвет днес са констатирали принципна и ясна позиция на синята партия.

Стоянов каза още, че една от основните цели на СДС откакто той е поел председателството е предсрочни парламентарни избори, за което партията работи усилено.

Запитан каква позиция ще заеме СДС при евентуален неуспех на двойката Беронов-Николова на изборите през октомври, Стоянов отговори: „Това изобщо не ни интересува. Ние работим за успех".

В отговор на въпрос дали от синята партия не се чувстват измамени от неясните сигнали на столичния кмет Бойко Борисов, лидерът на партията бе категоричен, че нито едно усилие за привличане на максимална подкрепа за десния кандидат не е излишно.

Стоянов подчерта, че все още очаква окончателното решение на столичния градоначалник и неформален лидер на ГЕРБ.