Автомагистрала "Хемус" се строи само с бюджет на данъкоплатците. Това не пропусна да напомни премиерът Бойко Борисов при откриването на новия ремонтен участък от 16 км. между Буховци и Белокопитово.

Премиерът обще този участък да се направи за година и 2-3 месеца. По думите му строителите са в готовност и строежът трягва и в двете посоки - към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо.

Премиерът припомни как предишни управляващи са извадили АМ "Хемус" от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари. Тези които са направили това, за тях значи Варна, Търговище, Търново, Севлиево, Плевен не съществуват, е изводът на Борисов.

"Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци", добави министър-председателят Борисов.

"Аз никого не нападам, нито се заяждам, увери премиерът и поска само "малко памет, не много дълго, само малко памет - за 2-3 години", заяви премиерът.

Започва строителството на още 16 км от АМ "Хемус"

Започва строителството на още 16 км от АМ "Хемус"

Проектът ще се изпълнява изцяло

Той отново заяви, че АМ "Хемус" ще бъде готова до 2024 година: "необратимо"