Студенти от различни страни обсъдиха с председателя на НДСВ Симеон Сакскобургготски бъдещето на България в Европейския съюз и мястото на страната ни в Европарламента. Младите специалисти са членове на Европейското общество към Лондонското училище и са в страната във връзка с наскорошното присъединяване на България към Европейския съюз. Срещата им се състоя в централата на НДСВ.

„Задачата на българските политици сега е да се активизира обществото и хората да гласуват за евродепутати, защото ЕС не е само права и ползи, а и отговорност и ангажимент", каза Симеон Сакскобургготски пред студентите.

По-рано те гостуваха на министъра на държавната администрация, Николай Василев и посетиха БНБ. Освен политико-икономическите аспекти, студентите са у нас, за да се запознаят и с културата и природата на най-новата членка на съюза, като тяхната програма продължава с посещение на Банско и Рилския манастир.

Eвропейското общество е част от Студентския съюз на Лондонското училище по икономика.Той е един от най-старите и големи клубове в съюзa на престижния университет с над 300 членoве от целия свят.

Организацията обединява настоящи студенти и дипломирани висшисти със сериозен интерес и активна позиция в културата, политиката и икономиката на Европа. Дейността й е насочена към организиране на дебати, лекции и конференции, пътувания и срещи, на които в дискусия са привлечени значими личности в културния и икономически живот на стария континент.