България ще продължи с подкрепата за Украйна. Тя ще бъде съобразена с нашите национални възможности и законови процедури. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на заседание на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Форумът се проведе в Рамщайн, Германия, и беше домакинстван от секретаря по отбраната на САЩ.

В своето изказване министър Тагарев подчерта солидарността и препотвърди подкрепата на страната ни за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и за нейното европейско и евроатлантическо бъдеще.

"България е готова да подкрепи възстановяването на Украйна", посочи военният министър. Разглеждат се и възможностите за допълнителен принос в коалициите, които се формират в рамките на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна.

Във форума участваха министри на отбраната, представители на политическото и военното ръководство на съюзни и партньорски държави, както и на НАТО и ЕС. В състава на българската делегация беше и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

От Одеса Тагарев увери Украйна в непоколебимата подкрепа на България

От Одеса Тагарев увери Украйна в непоколебимата подкрепа на България

Министърът на отбраната се срещна с украинския си колега