Министърът на отбраната Тодор Тагарев търси задълбочаване на сътрудничеството с Катар в сферата на отбраната, съобщават от МО.

Той е на посещение в Катар по покана на заместник министър-председателя и държавен министър на отбраната Н. Пр. д-р Халид бин Мухаммад ал-Атия. Визитата е по повод провеждането на Международното изложение за морска отбрана "DIMDEX - 2024" и на конференция за морска отбрана.

Във фокуса на разговорите между двамата министри попадна сътрудничество в областта на отбраната. Те обсъдиха възможностите за задълбочаване на взаимодействието във военната сфера и по-специално в областта на военно-техническото сътрудничество и военното образование и подготовка. Тагарев и Халид бин Мухаммад ал-Атия разговаряха и по актуални въпроси, свързани със сигурността в региона на Близкия Изток и света.

В Доха пред обучаеми от военната академия "The Joaan Bin Jassim Academy for Defence Studies" министър Тодор Тагарев изнесе лекция на тема "Черноморска сигурност".

В рамките на визитата си в Катар днес, 4 март, министър Тагарев участва в официалната церемония по откриването на 8-ото издание на Международното изложение за морска отбрана "DIMDEX - 2024", на което са представени последните достижения и иновативни решения на световни компании от отбранителната индустрия в контекста на съвременните предизвикателства пред морската сигурност.

България и Египет задълбочават сътрудничеството в отбраната и технологиите
Обновена

България и Египет задълбочават сътрудничеството в отбраната и технологиите

Подписан е меморандум