Депутатът от БСП Румен Гечев не пие хапчета за досещане, за да каже кой ще бъде избран за шеф на предизборния щаб на БСП. Запитан и дали Георги Свиленски може да стане шеф на предизборния щаб, Гечев отбеляза лаконично: "Ще видим."

Така социалистът отговори на въпрос на News.bg дали на днешния пленум на столетницата ще бъде избран шеф на предизборния щаб на партията. Социалистите се разминаха с информацията си дали темата е включена в дневния ред - някои не знаеха или отрекоха, други бяха категорични, че това ще е тема. Има и спекулации за имената на възможните номинации.

На пленума ще бъде обсъден още правилникът за работа на Националния съвет, създаване на областни съвети и бюджетът на партията.

Георги Гьоков отрича БСП да е пред фалит

Георги Гьоков отрича БСП да е пред фалит

Очаква да бъде приет финансовият отчет на партията

Таско Ерменков също остана изненадан на въпросите за председател на предизборния щаб на БСП. Той призова да не се правят спекулации с имена, а да се чуе на самия пленум кой ще бъде предложен.

Весела Лечева пък бе категорична, че днес се предвижда да бъде обсъден председателят на предизборния щаб на БСП. Тя обаче не може да си представи човек извън партията като Калоян Методиев може да бъде избран за шеф на предизборния щаб на БСП, защото това би било прецедент.

Кирил Добрев настоя човекът, който бъде избран за шеф на предизборния щаб на БСП да бъде отдаден и да си знае силите. Председателят на щаба трябва да бъде човек, който да отдаде цялото си време за партията, подчерта Добрев.

За него е много неприятна тенденцията за напускане на членове на БСП и за това ръководството трябвало да вземе мерки. Когато членове на БСП трябва да участват в избори и да гласуват за Корнелия Нинова обикновено по списък са 40, а когато напускат - 7, коментира Добрев. Той даде да се разбере, че е част от БСП, а не е опозиция.

40 софийски социалисти напуснаха БСП, недоволни от Нинова

40 софийски социалисти напуснаха БСП, недоволни от Нинова

Всички са от района, в който членува Румен Овчаров...

Припомняме, че едно от имената, които се завъртяха като възможни председатели на предизборния щаб на столетницата е това на Калоян Методиев - вториият поред шеф на кабинета на президента Румен Радев. Методиев обяви, че напуска поста на 21 септември тази година с мотив "разминаване в оценките, методите и целите на политиката". От институцията съобщиха, че той е освободен с указ на държавния глава по негово решение.

После стана ясно от изказвания на самия Методиев, че раздялата е мотивирана и от неговото присъствие на празненството, организирано от Корнелия Нинова по повод победата й на първите в БСП преки избори за лидер на партията.