"За мен този кабинет е по-добре организиран от "Борисов 2". Между министрите има повече с предишен опит, което помага. Спъването е в големи теми. Някои от тях, като демографията, вече я чуваме, но други като рязкото изоставен в годините между Северна и Северозападна България - не. А това е тема, която може да спъне един кабинет, защото с времето се обещава много, но не се случва нищо", коментира в НоваТВ бившият финансов министър Симеон Дянков.

Според него ще има търкания между ГЕРБ и Обединените патриоти, но смята, че желанието да бъде свършена работа ще бъде по-голямо от това да се карат.

"Смятам, че кабинетът ще е доста по-стабилен, отколкото хората си представят", допълни той. Сред слабите места на този кабинет Дянков посочва АЕЦ "Белене".

Патриотите, и значителна част от ГЕРБ биха искали под някаква форма да се възстановят поне част от тези големи енергийни проекти. За мен те са просто една голяма корупционна схема и от това българите само ще загубят. АЕЦ "Белене" не трябва на икономиката ни", счита Дянков.

"Нашите отношения с Русия не трябва да зависят само от големите енергийни проекти и трябва да го покажем. Има много други разговори с тях, но енергийните проекти - не", категоричен бе бившият финансов министър.

Той не мисли, че България ще стигне до 6% ръст на икономиката, смята че на този етап повече пари трябва да се вложат в образованието.