Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков категорично застава зад мнението си за шефа на НЕК Красимир Първанов. Въпреки това, той не бе особено словоохотлив по темата, която миналата седмица разтърси държавата.

За мен това е приключен казус, посочи Трайков.

Министърът имал редица забележки към работата на Първанов, най-вече, по възлагането на обществени поръчки и по отношение на проекти за ВЕИ. Според Трайков, Красимир Първанов е изпуснал от контрол работата в НЕК. Подписаното споразумение за АЕЦ „Белене", обаче, било капката, която преляла търпението на Трайков.

По повод показания от премиера „жълт картон" министъра каза „играя отборно и спазвам правилата на играта". За два месеца консултанта HSBC трябва да се справи с възложената задача и да посочи къде ще се продава токът от „Белене".

За два месеца трябва да се направи осъвременено изследване на пазарната среда в България и региона, да се изготви маркетинг, както и да се структурират финансите. От консултанта Трайков очаква денонощна работа.

Той бе скромен в коментара си по повод създадената във Facebook група в негова подкрепа. Всеки политик има нужда от подкрепа, заяви Трайков.