Известно е, че кучетата на премиера са обгрижвани с много любов, така бих могла да тълкувам по обратен начин това, което каза премиерът.

Това заяви пред БНР председателят на Народното събрание Цецка Цачева по повод сравнението на министър-председателя Бойко Борисов, че кучетата му са като българите и трябва да се държат здраво.

Припомняме, в събота, докато се разхождаше из Созопол и се снимаше с гражданите, Борисов изпусна фразата, че неговите кучета са страхотни, но са също като българите - здраво трябва да се държат.
Това премиерът заяви, след като се снима с лабрадора на една жена, която отвърна на похвалата му, че и неговите кучета били страхотни.

Институциите се отнасят с нужното уважение и любов към българските граждани, изтъкна Цачева. Не виждам защо аз трябва да коментирам подобна фраза, още повече, че не съм наясно в контекста, в която е казана, коментира още председателят на НС.

"Аз съм убедена, че ние народните представители дължим избора си на българските граждани. Всеки български гражданин има моето уважение", допълни Цачева.

Лидерът на ДСБ Иван Костов от своя страна определи изказването като черна духовитост. „За мен е някакъв вид цинизъм, но хората са различни и харесват различни неща", заяви той.