"Държавата реално няма една стотинка добавена стойност в това, че за толкова продължителен период в буквалния смисъл на думата в центъра на града стои една язва". Това каза областният управител на София Веселин Пенев, (който е представител на Реформаторите от НПСД - б.р.) в отговор на въпрос за изнесените от БСП данни, че държавата е продала така наречените „Царски конюшни” в центъра на София на бившия управител на КТБ Янко Иванов. Сделката е за сумата от 658 870 лв., което според левицата е „грабеж”.

БСП уличи ГЕРБ и реформаторите в грабеж

БСП уличи ГЕРБ и реформаторите в грабеж

Червените изнасят далаверите на властта

Няма абсолютно нищо незаконно. Всички процедури са спазени, направени са експертни оценки и всичко, което е било необходимо в такава рутинна процедура”, заяви областният управител. Пенев бе категоричен, ако всичкия предизборен инструментариум на г-жа Нинова е от подобен несъстоятелен характер нищо добро не я чака като резултат.

По думите му става въпрос за терен, застроен над 80%, който е в съсобственост със собствениците на сградите, които са частни, с излезли категорични съдебни решения. Пенев изрази съжалението си, че се налага да влиза в разяснения вместо да съобщи добрата новина, че след консултации между всички парламентарно представени сили за съставяне на районни избирателни комисии – в София няма да има служебно назначени.

Така Районните избирателни комисии ще имат вече ръководства с представителност от всички политически партии. „ГЕРБ и БСП бяха достатъчно конструктивни с моята семпла роля на медиатор да договорят заедно с всички останали партии ръководните места в трите районни избирателни комисии в София”, коментира той.

„С хубавото бързо се свиква и е хубаво, че амбициите и очакванията на хората не намаляват. Така трябва да бъде, но когато наистина се случва нещо хубаво трябва да се казва и аз съжалявам, че за толкова години по подобен начин трябва да вляза в разяснителен режим, защото няма какво да се обяснявам в подробности”, коментира още той.

Пенев обясни, че ако подобен инструментариум е актуален по време на предизборна кампания, и към 2016 г. за съжаление не вървим в добра посока. „Моята отговорност като областен управител стартира с добро начало с политическо съгласие за разпределение на ръководните длъжности в районните избирателни комисии”, каза още той.