Цецка Цачева, архив news.bg
Моите очаквания винаги са били, че новият еврокомисар от Република България в кабинета на господин Барозу ще се казва Румяна Желева.

Това заяви в Плевен председателят на парламента Цецка Цачева
Тя откри третата политическа академия на младежката структура на ГЕРБ, в която получават подготовката си 40 активисти на партията от цялата страна, съобщава БНР.

По думите на Цачева е несериозно да се говори по такъв начин за Желева, след като тя е издигната от отговорна партия.
"Несериозно е да се очаква, че ще има промяна в тази посока", коментира председателят на Народното събрание и макар и без категорична и ясна позиция, даде да се разбере, че тя не подкрепя едно оттегляне на номинацията и нов кандидат от България.

"Не съм се съмнявала, че българският еврокомисар ще се казва Румяна Желева", каза Цецка Цачева и изрази съжаление за разиграния спектакъл в Брюксел.

Цачева подчерта, че нито една страна до този момент не си е позволявала да прави такива неща, и независимо от политическите различия и противоречия "не си позволиха да отправят хули и нападки".

Към момента не е ясна съдбата на българската кандидатура за поста еврокомисар, след като Европейският парламент започна проучване на Румяна Желева, а председателят на Европейската комисия Жозе Барозу прехвърли отговорността за решението отново на депутатите, въпреки че изрази подкрепата си за Румяна Желева.