Централната избирателна комисия (ЦИК) разпореди областните управители незабавно да премахнат агитационните билбордове, на които Бойко Борисов е с генералска униформа на фона на трибагреника. Това съобщиха от ЦИК.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Решението е взето след близо двучасова дискусия. От комисията отбелязват, че липсва и задължителният надпис "Купуването и продаването на гласове са престъпления".

При извършена служебна проверка на сайта на ПП "ГЕРБ" е установено, че в раздел "Новини" на 15.03.2017 г. е оповестено прессъобщение, че националният предизборен щаб няма нищо общо с поставените билбордове, на които е използван националният флаг на България в Пловдив и по автомагистрала "Тракия".

При тази фактическа обстановка Централната избирателна комисия приема, че не е безспорно установено кой е нарушителят и към настоящия момент не може да бъде съставен акт за установяване на нарушението.

Сезират ЦИК за билбордове на Борисов с генералска униформа и трибагреник

Сезират ЦИК за билбордове на Борисов с генералска униформа и трибагреник

От ГЕРБ твърдят, че нямат нищо общо

Припомняме, че преди ден журналистката Соня Колтуклиева сезира Централната избирателна комисия (ЦИК) за билбордове на ГЕРБ. Те се появили по магистрала "Тракия" в посока София - Пловдив и в посока Пловдив - София. От ГЕРБ заявиха, че нямат нищо общо с поставените билбордове.

От ЦИК коментират, че са взели решението за премахването на агитационните материали след сигнал за неправомерна предизборна агитация. Те не са установили извършителя на нарушението, а само го констатират и нареждат да бъде отстранено.

След решението на комисията, Соня Колтуклиева призова МВР да провери кой е поставил билбордовете.