„Винаги, когато има вот на недоверие, има едно неприятно чувство. Едно неприятно чувство, защото понякога би трябвало да цитирам един професор, който казва: „Слушам и не вярвам на очите си". Това заяви социалният министър Емилия Масларова.

По думите й понякога тези, които са внесли вот на недоверие не са много убедени точно какво трябва да кажат, „но просто такава е политическата игра и сцената на вота", смята Масларова. По думите й в социалната сфера чудеса дори за един мандат не се случват.

„В социалната политика трябва да има партньорство и традиция", категорична е тя. По въпроса за пенсиите пред депутатите министър Масларова коментира: „Тук се ронят крокодилски сълзи. От сутрин до вечер се плаче за пенсиите".

Тя подчерта, че в последно време се наблюдава трайно увеличение на раждаемостта. Министър Масларова изтъкна, че за липсата на достатъчно детски градини са виновни предишни правителства. По думите й предишните управляващи обяснявали и обещавали, че на майките няма да им се налага да работят, тъй като мъжете им ще печелят милиони.

"Модерният свят изисква равнопоставеност между половете", обясни тя и допълни, че кабинетът не е доволен от постигнатото в социалната сфера, защото искат да постигнат повече.

Предишните управляващи обяснявали и обещавали, че на майките няма да им се налага да работят, тъй като мъжете им ще печелят милиони.
              Емилия Масларова

По повод днешните дебати по вота Ангел Найденов от „Коалиция за България" коментира: „Опозицията профанизира това най-силно парламентарно средство". Той обясни, че след изборите опозицията ще може да види какво е мнението на хората за нея.

„Зад този вот стои опозиционното черногледство", смята още той. Днес според него в пленарна зала преобладава желанието да се разгърне предизборната реторика.

Освен това според него опозицията се опитва да постави своеобразен рекорд за внасяне на вотове. Според Найденов това не означава, че опозицията си е свършила работата или че управлението е лошо.

„Твърдението, че кризата е заради управлението, е просто несъстоятелна", заяви още председателят на „Коалиция за България". „Ако бях привърженик на крайните изрази, щях да употребя думите безразсъдно и глупаво", заяви още той.