За ГЕРБ представлява интерес лидер на БСП да бъде Корнелия Нинова, защото с нея социалистите са слаб опонент. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с организацията "Старейшини ГЕРБ-София", която се проведе тази вечер в Централата на партията.

"Напоследък БСП паднаха много ниско в опитите си да клатят властта. Днес популизмът им взе нов връх. Корнелия Нинова твърди, че е била следена от органите на реда по време на партийните й мероприятия. Тя явно не си дава сметка, че такава е практиката и всичко се прави с цел нейната сигурност да бъде гарантирана." - коментира Цветанов.

По думите му е абсурдно да се твърди, че годишно се крадат по 10 млрд. лв. от обществени поръчки при положение, че за година в България за обществени поръчки се разпределят 4.5 млрд. лв.

По темата с отхвърленото днес президентско вето върху текстове от Закона за корпоративното подоходно облагане, Цветан Цветанов призна, че проведената разяснителна кампания по този закон може би не е била достатъчно добра.

"В големите градове преобладават автомобили на 14 или по-малко години. За тях няма да има увеличение, напротив - ще има намаление на данъка. Това обаче политическите ни опоненти не го казват." - обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.