Коалиционният съвет при премиера е стигнал до консенсус по темата за парите за пътища. Коалиционната среща започна в 19:30 ч. и продължи до късните часове на вечерта.

Съветът на управляващата коалиция се събра в лидерски формат, само "Има такъв народ" бяха представени от зам.-председателя на ПГ Виктория Василева и от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Няколкочасовият разговор е завършил с консенсус по темата АПИ и парите за пътищата, съобщи източник на националното радио от Министерски съвет. Крайното решение ще бъде внесено на извънредното заседание на Регионалната комисия, съобщи БНР.

Вечерен коалиционен съвет

Вечерен коалиционен съвет

Текушите проблеми между партньорите се натрупват

Предложенията до момента бяха две - парите за ремонт на пътищата да се отпускат от МС или с решение от НС и доведоха до напрежение между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

Пари все пак ще бъдат отпуснати, увериха участници в срещата.

На коалиционния съвет е било решено още всяка седмица да бъде обсъждана законодателната програма до "най-малкия детайл".

Все още не е ясно дали ще бъде прието искането на "Има такъв народ" за промяна в състава на две ключови комисии - Правната и Бюджетната.

От партията на Слави Трифонов внесоха искане да бъде увеличен броят на техните депутати за сметка на "Демократична България". Сега двете формации имат по двама представители там. От "Има такъв народ" обаче смятат, че като 25-членна група трябва да получат 3 места, а "Демократична България" да остане с едно.