Гласът на България се чува в Брюксел и всички държави-членки се съобразяват с него. Това заяви председателят на Европейската комисия и кандидат за нов мандат Урсула фон дер Лайен в Пловдив за специалното предизборно събитие на ГЕРБ-СДС за представяне на евролистата на коалицията. За събитието пристига и председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер.

За нея е чест да бъде в Пловдив, с лидерите на ГЕРБ, техните евродепутати, симпатизанти и членове точно в Деня на Ботев. И напомни, че днес се навършват 148 години от гибелта на Христо Ботев и неговата чета.

В речта си Урсула фон дер Лайен посочи, че трябва да се доверим на бизнеса. Нуждаем се от компании, иновации и нови работни места, добави тя. Тя разбира и затрудненията на бизнеса, като увери, че ще се намери помощ и за българските фермери, които предпазват природата и осигуряват най-чистата и вкусна естествена храна.

Фон дер Лайен коментира и войната в Украйна. Тя благодари на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на хората в България за помощта за Украйна срещу руската агресия. Европейската комисия е благодарна за цялата помощ, която оказахте за Украйна, подчерта Урсула фон дер Лайен. И добави, че Европа трябва да отдели повече средства за отбрана и за отбранителната индустрия, за което и България ще спомогне с нейното военно производство. Европа трябва да защити гражданите си, категорична бе тя.

Урсула фон дер Лайен изтъкна още, че от европейците зависи кой ще отиде в Европейската комисия, а не от каналджиите и трафикантите.

Тя благодари на Бойко Борисов и за помощта, която оказва на Западните Балкани.

Урсула Фон Дер Лайен печели подкрепата на ЕНП да ръководи ЕК за още 5 години

Урсула Фон Дер Лайен печели подкрепата на ЕНП да ръководи ЕК за още 5 години

Делегатите на ЕНП гласуваха с 400 "за" и 89 "против" за кандидатурата на фон дер Лайен