Няма да пилеем време, НС е място, където се правят закони. Ще искаме темпо и ще искаме дисциплина, заяви Красимир Велчев в началото на новата пленарна сесия.

Според него президентът злоупотребявал с правото си на вето, визирайки върнатия изборен закон. Тези номера няма да минат, закани се Велчев. Ще продължим работата си в пълна прозрачност, изтъкна той.

Денят се познава по утрото. Ако някой се е събудил в миналото, това е негов проблем, ние гледаме напред, посочи още той.

Велчев прочете декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ, в която се казва, че основната цел, която са си поставили управляващите в началото на 41 НС, е изпълнена.
България е остров на стабилност по отношение на данъчна политика и финансова дисциплина. Започваме тази сесия спокойно, изтъкна Велчев.

Един от приоритетите на мнозинството по думите му е ускорено и качествено приключване на законовите реформи в съдебната система. Друг приоритет за ГЕРБ е да се осигури законовата база за икономически растеж в условия на стабилност.

До края на лятото ще има Закон за енергетиката. ГЕРБ обещава и продължаване на секторните реформи.
Приоритет в сектор земеделие ще е закон за Агенцията за безопасност на храните и нов Закон за горите. Закон за сценичните изкуства пък ще даде нов тласък в сектор Култура.