Всяка партия и всеки лидер си носи отговорност за това, което решава и прави.

Така Бойко Борисов коментира това, че премиерът позволява на хора от кабинета си да участват в бордове - твърдение на президента Първанов в интервю за "Труд".

На връх рождения си ден Борисов инспектира заедно с благоустройствения министър Асен Гагаузов строежа на южната дъга на околовръстния път.

По повод изказването на Костадин Паскалев по Нова телевизия, че икономически интереси и олигархия управляват държавата, Борисов заяви:
„ГЕРБ е партия, която не само няма икономически интереси, не само че няма никакви олигархии в нея, а споделя ценностите на ЕНП и е партия, която самият народ е създал".

Столичният кмет осочи, че в личен разговор с премиера той го е уверил, че ще бъде осигурено финансирането за южната дъга, която е приоритет, както на държавата, така и на Столична община.

„Трябва да се върже и горнобанския път и тогава първият голям пръстен около София ще бъде факт", заяви Борисов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов посочи от своя страна, че работната среща е по нареждане на премиера, а финансирането на отсечката от правителството е жест на признателност на столичани за това, че 20 години търпят състоянието на южната дъга.

Изпълнителният директор на фирмата изпълните „Гладбулгарстрой", Симеон Пешов, заяви, че до края на годината трябва да се изгради магистралният път до Симеоновско шосе, а до август следващата година трябва да е готова връзката с Драгалевци.
По думите му за сега всичко се движи в срокове.