Четете коалиционното споразумение, колеги. За това призова депутатът от ИТН Пламен Абровски, който е и председател на земеделската комисия в парламента. Никой не е по-голям от хляба, изтъкна той и приветства мярката от 0% ДДС за хляба.

Не може обаче да скрие разочарованието си от решението на коалиционните партньори да загърбят селското стопанство, няма нито една мярка за обикновения земеделски производител, изтъкна депутатът. Защо няма намаление на ДДС за плодове и зеленчуци, защо няма намаление за мляко, месо, яйца, суровините, от преработката на които се произвежда българската храна, попита Пламен Абровски. Защо няма 0% ДДС за брашното, недоумява той.

Хлябът без ДДС, 467 лв. минимална пенсия и по-евтини горива

Хлябът без ДДС, 467 лв. минимална пенсия и по-евтини горива

Щедрото раздаване на ресурс нямало да доведе до скок на инфлацията, уверява Петков

Народният представител настоява за финансов ресурс за капитализиране на българските мелници. Колеги коалиционни партньори, от вече близо месец едно 1,1 милиарда лева стоят на сметка и инфлацията ги изяжда, предупреди още той. Нека направим усилие и да подкрепим българското земеделие и българската храна, защото алтернативата е отказ от продоволствена криза, предупреди Абровски.

С близо 30% повече харчим за храна спрямо миналата година

С близо 30% повече харчим за храна спрямо миналата година

Общият разход средно на лице от домакинство се е увеличил с 13.3%