Възраждане искат промени в Изборния кодекс. Това стана в пленарна зала с представяне на изменения в изборните правила.

От партията са против подаване на онлайн заявление за разкриване на секции в чужбина, както станало и на последните избори - от един IP адрес. Цвета Рангелова иска от един IP адрес да се подава само едно заявление и от България да не може да се подава такова за вот в чужбина.

Партията иска всички формации да имат свои представители в ЦИК. Възраждане иска видеонаблюдение на изборния ден. Божидар Божанов от ПП/ДБ се обяви срещу ограничаване на регистрацията с IP адреси. Не ви вярваме, репликира го Иван Ченчев от БСП. Не сте демократи, с тези думи Цончо Ганев се обърна към мнозинството.

Радомир Чолаков от ГЕРБ иска 4 седмици между първо и второ четене, защото на сърце му била темата за избирателните списъци. Той е изчислил , че точно преди Коледа ще се проведе широка обществена дискусия за изборните правила.

Вече няколко пъти сме предлагали дълъг, обстоен разговор, включи се и Костадин Костадинов. Той заподозря, че мнозинството не иска "Възраждане" да има свой представител в ЦИК. Води се война срещу изборната активност, смята още той. Проектът на Възраждане не мина.

Конституционалисти: Нужни са промени в Изборния кодекс сега

Конституционалисти: Нужни са промени в Изборния кодекс сега

Нужен е адекватен разговор за доверието в изборния процес