ВМРО и Патриотичният фронт да имат своя кандидатура за президентските избори. Това е желанието, а и мнението на председателя на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, който подчерта, че ВМРО играе винаги в собствен отбор.

Крайно време е да има един държавен глава, който да се съобразява с националните интереси на България, а не да се опитва да се подмазва на този или онзи международен чиновник и да говори неща, които нямат нищо общо с реалните интереси и политика на България, обясни Каракачанов пред журналисти в Благоевград.

А дали ВМРО има готова собствена кандидатура за президент, Каракачанов отговори утвърдително, съобщава БТА.
"Въпросът е Патриотичният фронт да има единно мнение и оттам-нататък да се търси разширяване на този периметър – патриотичният. Каракачанов нападна и мултикултурният модел, който по думите му се оказал, че не съществува.

По отношение на взаимодействието с останалите формации в управлението, Каракачанов заяви, че колегите от ГЕРБ и реформаторския блок имат още два дни време „да сверят своите разбирания за патриотизъм”, визирайки момента за отхвърлянето на президентското вето върху промените в Изборния кодекс.

Красимир Каракачанов смята, че премиерът Бойко Борисов има качества да бъде президент, отговаряйки на въпрос дали би подкрепил евентуална негова кандидатура. "Аз смятам, че той има качества да бъде президент, но не искам да коментирам, в края на краищата това е лидер на друга политическа формация, каза той.

"Той има своите качества да бъде президент. Ако реши да се кандидатира, разговорът става малко по-различен", добави Каракачанов.