Подписка в подкрепа на разследващата журналистка Лидия Павлова от вестник „Струма" започва Националната женска организация на ВМРО.

Началото на подписката ще бъде дадено на пресконференция в залата на СБЖ от 11.00 ч. Гражданската инициатива е подкрепена от Съюза на българските журналисти (СБЖ) и от Съюза „Жени за достойнство".

В пресконференцията ще участват д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО, Снежана Тодорова - главен секретар на СБЖ, както и Евгения Киранова, председател на съюза „Жени за достойнство". Поканени са още главният редактор на в.„Струма" Красимир Евлогиев, собственикът на вестника Степан Еремян, както и водещият на предаването „Сите българи заедно" Никола Григоров. На събитието са поканени и известни разследващи журналисти с изявена гражданска позиция като Анна Заркова, Васил Иванов, Слави Ангелов, Велизар Енчев и др.

Журналистката Лидия Павлова, в подкрепа на която се открива подписката, е първата, която се опълчи публично срещу случващото се години наред в Дупница. Наскоро тя получи подкрепата и на Медийната организация на Югоизточна Европа (СЕЕМО).