ВМРО с предложения в Изборния кодекс за второ четене. Юлиян Ангелов изтъкна на брифинг, че партията предлага на референдум да се подлагат и теми, които са от компетенциите на Велико народно събрание.

При избори - квадратчето "Не подкрепям никого" да не се брои при избор за кмет и кметове на кметства. От това държавата ще спести средства, убеден е народният представител. Попитан дали имат подкрепа с коалиционните партньори, Ангелов каза: " Надявам се да подкрепят всички наши предложения."

Иначе ВМРО няма да подкрепи ГЕРБ за идеята 200 от депутатите във ВНС да бъдат избрани мажоритарно, защото това противоречи на основния закон. Иначе ще застанат зад партньорите си за машинното гласуване.

Красимир Богданов посочи, че ВМРО предлага промени и за номерата на бюлетините. Те настояват номерът да отпадне и да остане в бюлетината само името на партията и кандидата.

Аргументът му е, че у нас образованието до 16 години е задължително и не може българските граждани с избирателни права да не могат да четат. Кметство да може да се образува при наличие на 200 жители в населено място, искат още воеводите.