ВМРО се обръща към всички българи да намерят начин да протестират срещу посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу, както могат – в социалните мрежи, с българските знамена в своите населени места или пък рамо до рамо с различни патриотични формации.

Това се казва в писмо на войводите до президента Плевнелиев, парламентарния шеф Цачева и премиера Борисов по повод утрешното посещение на Давутоглу у нас.

Междувременно от "Атака" обявиха, че утре – 15 декември, организират протест срещу визитата.

ВМРО остро протестира срещу посещението на турския министър-председател Давутоглу в България в момент, когато Турция открито участва в гражданската война в Сирия на страната на ислямистките терористични групировки, се казва в текста.

ВМРО оценява военните активности на тази държава като недопустимо нарушаване на международното право и суверенни държавни граници на Република Ирак и Сирийска арабска република.

Според хората на Каракачанов е извън всякакво съмнение, че Турция е основен организатор на имигрантския поток, който залива европейския континент. В тази връзка намираме искането на турските власти да им бъдат изплатени 3 млрд. евро, наши пари, за да спазват задълженията си като изнудване и рекет, заявяват войводите.

ВМРО настоява още българските власти да не заявяват каквато и да е било подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на ислямистка Турция. Тази държава няма място в Европейския съюз и Давутоглу трябва да разбере това в София. Той трябва също така да разбере, че София няма да подкрепи отделянето на милиарди за ислямисткия режим в Анкара.