Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание.

Това е позицията на ВМРО във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати.
ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено.

Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и „Атака" парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно. Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като „незаконни" или собствениците им са били глобени за изграждането им, посочва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ако това престъпление бъде извършено, пряка вина и отговорност ще носят трите партии, които си осигуриха кворума и си избраха това правителство, категоричен е Джамбазки.

Припомняме, временната правна комисия прие Проект за решение за налагане на мораториум върху заповедите за премахване и забрана ползването на незаконни строежи, използвани за постоянно обитаване като единствено жилище в урбанизираните територии, както и незаконни строежи в държавни, общински и частни имоти на териториите на рибарските селища, изградени по Черноморското крайбрежие.