Волен Сидеров се прояви като лъжец и политически паразит. Той говори неистини и се опитва да паразитира върху гражданската инициатива на ВМРО и „СКАТ" за референдум за турското членство в ЕС. Това се казва в съобщение, разпространено от ВМРО до медиите.

От партията изтъкнаха няколко лъжи, в които обвиняват лидера на „Атака".

Първата лъжа според ВМРО е, че „Атака" била за референдум веднага, а ВМРО се били отметнали от референдума и така са предали 330 000 българи.

От движението припомнят, че в закона ясно е записано, че от 2 до 3 месеца след като се произнесе НС, президентът насрочва допитването.

Втората лъжа е, че „Атака" била против преформулиране на въпроса за референдума. Именно Сидеров обаче преформулира въпроса. Това, което пишеше върху бланките, на които се подписаха 330 000 граждани беше "Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз?", коментират от ВМРО и допълват: „Сидеров сега внася предложение с въпрос "Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?".

Третата лъжа е, че на 20 октомври „Атака" свиква протестен митинг в Пловдив по въпроса за референдума. „Не е ясно защо в Пловдив, а не в столицата. Не е и ясно как Сидеров и дружинката му ще гласуват за референдум, след като гласуването е именно на 20 октомври. Или ще гласуват по телефона, или няма да отидат в Пловдив", изтъкнаха от ВМРО.

Според тях четвъртата лъжа се състои във факта, че малотиражната "Атака" използва изказване на депутата от ДПС Четин Казак, че ВМРО нямало право да участва в инициативата за референдум. Понеже било инициатива за граждани, а пък ВМРО се занимавало с политика, следователно политиците не са граждани.

Като лъжа пет изтъкват, твърдението, че ВМРО се било договорило с управляващите.

От движението подчертаха и шестата лъжа, а именно, че Волен Сидеров се е подписал във въпросната подписка.

От ВМРО са на мнение, че не са изненадани от опита на Сидеров да се възползва от инициативата на ВМРО и телевизия „СКАТ". Според тях с необоснованите си атаки срещу Инициативния комитет и ВМРО Волен Сидеров единствено дискредитира каузата на подписката.