Предстоят важни (местни) избори. Сега трябва да препокрием резултатите от евроизборите. Сега трябва да се фокусираме и да направим така, че да продължим да отстояваме интересите на българските граждани.

За това е настоял евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на конференция в Мелник под наслов "Европейският съюз и националните държави". 

"В българското политическо пространство има една родолюбива политическа организация и това е ВМРО. Сега е моментът ВМРО да стане неизменна част от управлението на държавата, за да продължим да отстояваме интересите на българските граждани. Европа на отечествата и нациите е на дневен ред в дебата за ЕС. Идеята да отстояваш суверенитета и националността, за да бъде сложен край на либералния геноцид. Сега е времето да отстоим вековните си идеали и да защитим нашите сънародници от пълзящия либерализъм", изтъкна войводата.

От своя страна столичният общински съветник и член на ръководството на ВМРО Карлос Контрера посочи, че както на европейско, така дори и на общинско ниво основната тема, която вълнувала хората, е сигурността

Организационният секретар на партията Юлиан Ангелов е казал: "Ние всички в тази зала работим безкористно за каузата на ВМРО. За нас изборите не са самоцел, а защита на кауза. За нас е важно да защитаваме правата на българите тук и зад граница. Местните избори са важни, защото трябва да бъдем полезни на хората."

Министърът на околната среда и водите Нено Димов пък е изнесъл лекция по темата консерватизъм. 

"Срещу безродниците политическата битка е успешна, когато се провежда без войни и кръв. Консервативно-патриотичната вълна, която се надигна в Европа, ще се радвам да даде своите плодове преди да се стигне до крайности", отбелязал Димов.

По думите му "либералните идеи атакуват консервативните ни ценности".