Водачът на листата на ПП АБВ в Добрич д-р Николай Бекяров лично се ангажира със случая на заразени с COVID обитатели на дома за възрастни хора в село Опанец. През тази седмица стана ясно, че 31 души там са заразени, 14 от тях са след поставена втора ваксина, а трима са хоспитализирани в МБАЛ-Добрич в тежко състояние.

Д-р Бекяров настоя да бъдат посочени отговорните по случая. Той подчерта, че хората от дома в Опанец в болшинството си са с тежка деменция и няма как да дадат реална информация за здравословното си състояние. Заради това той задава ключови въпроси за извършените имунизационни манипулации - установено ли е предварително състоянието на възрастните хора с рутинни медицински изследвания и били ли са в стабилно здраве, когато са им поставяни ваксините.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков подчерта, че посоченият случай в Опанец далеч не е единичен, случаите с тежко болни или починали след ваксиниране с различни ваксини са много, но те нарочно не се огласяват.

"На 6 февруари в Габрово ваксинираният с "Астра Зенека" Христо умря. Преди седмица с две ваксини "Пфайзер" умря Евгени в Плевен - и двамата с коронавирус. В София много хора берат душа в различни болници - ваксинирани с "Модерна", "АстраЗенека", "Пфайзер". И здравните власти продължават да крият информацията за това. Случаят в Опанец е ясно доказателство, че животът на хората няма стойност, важна е бройката ваксинирани. И затова трябва да се търси съдебна отговорност, защото тези хора с деменция надали са подписали и без това, вулгарния документ за информирано съгласие в съзнанието и отговорността, в които трябва да бъде човек, когато подписва такъв важен за здравето си документ. Наказание за виновните, иначе просто ще оставим едно престъпници в здравеопазването да безчинстват на гърба на народа."