Министърът на отбраната Николай Ненчев е освободил Ганчо Караджов като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на търговското дружество „Интендантско обслужване“ ЕАД. Това съобщават от Министерство на отбраната.

Ненчев е подписал протокола за освобождаването на Караджов днес в качеството си на управляващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на дружеството.

Сред мотивите за освобождението на Ганчо Караджов е лошото финансово състояние и управление на дружеството. Въпреки рамковото споразумение и три сключени договора с Министерството на отбраната през 2015 г. за над 5 640 000 лева, дружеството ще приключи годината със задължения в размер на 3 155 000 лева, посочват от военното министерство.

Едва 3,3% от приходите на дружеството са по договори с външни контрагенти. Това не отговаряло на очакванията за активизиране на дружеството на пазара. Не били изпълнени и икономическите показатели по Бизнес програмата за миналата година. По показател „счетоводна печалба“ дружеството очаква загуби в размер на 248 000 лева. Това водело до отрицателна рентабилност на приходите, поясняват още от министерството на Ненчев.