Аз съм министър в коалиционно правителство и съм министър на Реформаторския блок (РБ) такъв, какъвто е дал заявката си, обяви в ефира на Нова телевизия здравният министър Петър Москов.

Той коментира темата с оттеглянето на подкрепата за кабинета от страна на Радан Кънев и още няколко депутати от ДСБ след оставката на вече бившия правосъден министър Христо Иванов. „За мен това е затворена тема“, обяви Москов.

По думите му, РБ потвърдил участието си в коалицията и предстои подписването на анекс за управление между ГЕРБ и блока. В документа трябвало ясно да бъдат разписани сроковете за правосъдната реформа.

Москов изтъкна, че е подал оставка като зам.-председател на ДСБ, защото не е съгласен ДСБ да бъде вкарвана в изолация, в която е била много време.

Москов продължи с политическите теми, като засегна и случващото се в ДПС. „Местан вчера каза, че ДПС трябва да се върне през парадната врата на управлението, а това минава през унищожението на РБ и аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата нито пред Доган, нито пред Местан“, коментира здравният министър, който очевидно е проследил очакваната с интерес вчера пресконференция на Местан.

По думите му, РБ не е сбор от отделни партии, чиято цел е да надделяват една спрямо друга, а надежда, че разпокъсаната десница може да работи заедно.

Според Москов проблемът с ДПС не е свързан с това, дали различни негови части имат различна геополитическа ориентация. Това е алиби, зад което има безнаказаност и разхитително отношение към публичните финанси, смята здравният министър. Москов смята, че няма добър в спора и проблемът е в етническия модел. Здравният министър припомни, че когато преди година говорел за това, бил наречен фашист.

Въпросът на кого е по-близък Пеевски - на Местан или на Доган, няма верен отговор, смята Москов. "Свидетел съм на доброто взаимодействие между тези хора", допълни той. Москов.

Според него решението е трайна стабилна коалиция между ГЕРБ и РБ, надхвърляща рамките на този 4-годишен мандат.